Over mij...

Met veel van de genoemde problemen ben ik jaren geleden zelf aan de slag gegaan binnen diverse therapievormen. Ik liep gaandeweg vast door depressieve gevoelens en sombere gedachten en liep rond als een verdwaald vraagteken, strak in de overleving. Ik heb toen hulp gezocht en diverse therapievormen gevolgd.

Toen ‘overleven’ niet meer nodig was, leerde ik mijn angsten en schaduwkant kennen. Hoe te dealen met tegenslag en triggers. Grenzen ervaren en aangeven, maar ook plezier te hebben en fouten mogen maken, zonder dat er dan iets naars zou gebeuren.

Belangrijk voor mij is het feit dat ik nu keuzemogelijkheden heb. Wat ik al had ontwikkeld kon ik óf accepteren en herzien óf aanvullen met informatie en nieuwe inzichten. Beeldtaal, gesprekken en contact met lotgenoten hebben daarbij enorm geholpen!

Ik heb ondervonden dat ik in mijn kwetsbaarheid krachtiger sta, omdat het dicht bij mezelf is. Ik kan het leven nu zien als een ontdekkingsreis waar genoeg te beleven valt en te ontdekken. Dat is zoveel leuker nu. Ik gun dit iedereen!

Mijn ervaringen en kennis heb ik vervolgens gebruikt om de HTB methodiek te ontwikkelen. Ggz Centraal heeft mij de mogelijkheid geboden de training uit te schrijven en in de afgelopen jaren te geven aan (ex)cliënten en ervaringsdeskundigen De thema’s die ik heb uitgewerkt hebben ook mij geholpen met verwerken van oude ervaringen. Ik ontdekte het kind wat ik ooit was gaandeweg terug. Zo ook mijn dromen en verlangens, mijn waarden en de mens die ik ben en wil zijn.

Met collega-trainers hebben we de thema’s steeds verder verfijnd, en zijn er ’n aantal ervaringsdeskundigen als HTB trainer bijgekomen. Uit evaluaties blijkt dat merendeel van de deelnemers veel baat hebben (gehad) bij deze methodiek en/of begeleiding.

Nu, na 10 jaar heb ik afscheid genomen van Ggz Centraal en geef ik in mijn atelier/praktijkruimte HTB trainingen, en individuele begeleiding.

Vanaf mijn 16e jaar heb ik gewerkt in de zorg en de opleiding tot verpleegkundige voltooid. Met hier en daar een uitstapje, zoals een aantal jaren Kunstacademie en werken bij ’n pottenbakkersatelier in een ambachtencentrum. Zes Jaar geleden heb ik mijn studie tot Beeldend Kunstenaar, docent en coach afgerond op de Vrije Academie het Pad en zit in de laatste fase van de ACT-opleiding sociaal-therapeut beeldend / ACT.

Ik ben getrouwd en hebben Henk en ik twee volwassen zonen en schoondochters. Ik hou van gezellige dingen doen met vrienden, de natuur en tuinieren, dieren, lezen en schilderen. Ook geef ik met veel plezier teken- en schilderles.

Mijn missie is een bijdrage te leveren aan meer kwaliteit van leven en herstel. Het kunnen omgaan met ( elkaars littekens) kwetsbaarheid.

Warme groet,

Trix Meurs-Dekker