Welkom op mijn website!

Hier vind je informatie over de Hersteltraining Beeldend, kortweg de HTB genoemd. De HTB bestaat uit een introductie-en een verdiepingsvariant. Daarnaast is ook individuele begeleiding mogelijk. De afgelopen jaren heb ik deze training gegeven bij Ggz Centraal, samen met ’n co-trainer. Het doel daarbij was om deelnemers ondersteuning te bieden in hun herstelproces en/ of als onderdeel van hun therapie. Hoe lastig kan het soms zijn om je gedachten en gevoelens onder woorden te brengen. Niet alles is in woorden uit te leggen. Het creatief uitwerken van de aangeboden thema’s in beeld en kleuren kan belemmeringen, inzichten of waar je zit in je helingsproces zichtbaar maken. De mogelijkheid bieden er iets in te veranderen, of iets toe te voegen. Elk thema bestaat voor een gedeelte uit theorie en het vervolgens uitwerken van de bijbehorende creatieve beeldopdracht. Daarbij heb ik gebruik gemaakt van verschillende therapievormen, zoals ACT en T.A. Ik heb de overtuiging dat werken met hoofd, hart en handen en de combinatie van kennis en beeldtaal beter beklijft. Steun, troost en inzicht biedt. Je kunt je verleden niet veranderen, maar je kunt wel ontdekken en bewust worden hoe je zelf je leven vorm wilt geven en wat er voor jou werkelijk toe doet. De mens die je bent en wilt zijn! Je hoeft geen teken of schilderervaring te hebben.

Individuele begeleiding

Het lijkt er soms op dat als je maar hard genoeg je best doet ‘t leven maakbaar is en geluk zo door de brievenbus rolt. Helaas werkt dat niet zo en zit het leven naast geluksmomenten ook vol met geworstel en tegenslag. Of je stapt steeds in dezelfde valkuilen zonder te weten hoe je eruit kunt komen en blijven. Het kan je moedeloos en/of depressief maken, zeker bij het idee dat het anderen wel lukt om succesvol en ‘gelukkig’ te zijn. Misschien heb je te maken gekregen met verlies of eenzaamheid. Of zijn er andere zaken waar je het moeilijk mee hebt. Kom je hart luchten, erover praten.. Samen kunnen we onderzoeken wat voor jou mogelijk aansluit op je hulpvraag(en). Bij de individuele begeleiding reik ik creatieve opdrachten aan met diverse materialen en diverse therapievormen. Mogelijk kunnen we ook thema’s uit de training inzetten of gebruik maken van muziek of driedimensionaal werken. Ook hier is tekenervaring niet nodig!

Mijn missie is een bijdrage te leveren aan meer kwaliteit van leven en herstel. Het kunnen omgaan met kwetsbaarheid (littekens op je ziel).